• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excelde tablodan taslak a veri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Reason01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
46
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba. Personellerin izin tablolarının tutulduğu bir tablom var. bunu belirli bir taslak üzerinden çıktı almak istiyorum. nasıl yapabilirim ? taslak sabit olup seçtiğim personelin bilgileri + çıktığı izin günleri bu taslakta önüme gelmesini istiyorum nasıl yapılabilir ?

Anladığım kadarıyla taslak dediğiniz,
ana tablonuzdan seçilen tek bir personelin
o anki bilgilerini gösteren bir tablo.

Fonksiyon veya makro ile yapılabilir.
Farazi olarak bu kadar yardımcı olabildim.

Konu Sahibi
Anladığım kadarıyla taslak dediğiniz,
ana tablonuzdan seçilen tek bir personelin
o anki bilgilerini gösteren bir tablo.

Fonksiyon veya makro ile yapılabilir.
Farazi olarak bu kadar yardımcı olabildim.
Aynen dediğiniz gibi. 1. Sayfada kim hangi gün izne çıkmış ise onlar var satır satır. Filtre yaparak ta 1 kişinin çıktığı tarihleri listeyebiliyorum ama bunu çıktı vs almam gereken durumlar oluşuyor. Bir taslak hazırlayıp seçtiğim kişinin izne çıktığı günler orda gözükmesini istiyorum. Bunun için örnek tablo mu paylaşmam gerekir

Ana tablo ve taslağınızın olduğu bir dosya paylaşır mısınız?

Konu Sahibi
Ekteki dosyayı deneyiniz.

Konu Sahibi
Ekteki dosyayı deneyiniz.
Teşekkü ederim ilginize. herşey istenildiği gibi olmuş fakat bir talebim daha olsa. örnek veriyorum, 2019 girişli birisi 01.05.2019 - 01.06.2019 tarihleri arasında izin aldığında benim attığım tabloda mevcut olan izine hak kazandığı tarihte " işe giriş tarihi ile o anki çıktığı izin arasındaki tarihler arasında hak ettiği tarihi yazdırabilir miyiz?" yani 2019 girişli birisi 2019da çıktığı izinde hakettiği izin 14 * 3 yıldan 42 gün yazmayıp 2019da sadece 14 günü olduğu için, 14 üzerinden kalanı ve çıkanı yapılabilir mi ? sizin yaptığınızda total olarak yukarda belirtilmiş. benim gönderdiğim tabloda her izinde kalanı göstermesi gerekiyordu manuel çıktıdan takip ettiğim için. bunu da yapabilirsek çok minnettar olurum

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam ellerine sağlık herşeyiyle olmuş. Fakat tabloda yerini gosternek istiyordum. Bu son atılan tablosa en sağ tarafta yer alan 5 3 4 yani K9-10-11 HÜCRESİNDE hangi personeli seçersen seçeyim k10 a iki kere tıklayınca direk bozuluyor. Tabloyu biraz genişletmek istiyorum gene k10da yazan formül bozuluyor. Onu duzeltemedim. Dokunduğum anda boşluk oluyor. Çözümü nedir onun ? Yada onu K değilde daha N sütununa falan kaydirabilir misiniz ? Ben kaydirinca tüm formülleri N ye göre uyarliyorum ama olmuyor 🥲

K9:K29 aralığını seçin,
Seçilen alanın çerçevesi üzerine gelerek imlecin 4 yönlü ok işareti aldığında
tıklayıp istediğiniz sütuna taşıyın.
Yine 9. satırdan başlamalıdır.Yani satır numarasını değiştirmeyin.

Ayrıca formülün bozulması hususunda ise;
K10:K29 aralığı dizi formülüdür. Formülün başında ve sonunda { } işaretleri vardır.
Bunu sağlamak için hücereye çift tıklayın ve Ctrl+Shift+Enter tuşlarına basın.

Konu Sahibi
K9:K29 aralığını seçin,
Seçilen alanın çerçevesi üzerine gelerek imlecin 4 yönlü ok işareti aldığında
tıklayıp istediğiniz sütuna taşıyın.
Yine 9. satırdan başlamalıdır.Yani satır numarasını değiştirmeyin.

Ayrıca formülün bozulması hususunda ise;
K10:K29 aralığı dizi formülüdür. Formülün başında ve sonunda { } işaretleri vardır.
Bunu sağlamak için hücereye çift tıklayın ve Ctrl+Shift+Enter tuşlarına basın.
Sorun çözüldü teşekkür ederim ilginize (y)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri