• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel VBA ile Türkçe Metin Seslendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ayhan12443

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Hocalarım merhaba,
Bildiğiniz üzere excelde Application.Speech.Speak "metin" kodu ile istediğimiz metni ingilizce bir şekilde seslendirebiliyoruz. Fakat benim burada Türkçe bir seslendirmene ihtiyacım var. Bunu nasıl yapabiliriz?
(Problemin çözümü internetli veya internetsiz olabilir fakat internetsiz (offline) çalışabilen bir kod olursa çok daha iyi olur.)
Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Hocalarım merhaba,
Bildiğiniz üzere excelde Application.Speech.Speak "metin" kodu ile istediğimiz metni ingilizce bir şekilde seslendirebiliyoruz. Fakat benim burada Türkçe bir seslendirmene ihtiyacım var. Bunu nasıl yapabiliriz?
(Problemin çözümü internetli veya internetsiz olabilir fakat internetsiz (offline) çalışabilen bir kod olursa çok daha iyi olur.)
Deneyiniz
Selam

Ben kendi uygulamam için wav dosyaları kullanıyorum. Eğer hazır kalıplar okunacaksa, internet üzerinden yazdıklarınızı wav dosyanıza dönüştüren siteler mevcut.

Hocalarım merhaba,
Deneyiniz

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri