• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Eğer Formülünde Satır Silince Formül Bozulması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

snbsbrk

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Farklı sekmeler arasında çalışan eğer formulünde ekteki dosya için örnek sekmesinde 6.satırı sildiğimde formül sekmesindeki eğer formülü L6 hücresi için #başv! olarak değişiyor ve formül çalışmıyor.

Örnek isimli sekmede satır silsem de, formül sekmesindeki eğerli formül çalışsın istiyorum.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Makro ile bir şeyler yapılabilir. Dosyayı farklı kaydet yapıp Makro içeren excel formatında (.xlsm uzantılı) kaydetmek lazım.
Örnek teki dah sekmesinin adını değiştirip deneyin.
1- Veriler sabit olduğuna göre B sütunundan almalarına gerek yok.
2- Her iki tabloda da veriler 6. satırdan başlıyor
3- Formül Sayfasında L6 hücresine alttaki formülü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
4- Diğer sütunlara da aynı yöntemi uygulayın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Merhaba , dolaylı formülünü kullanabilirsiniz, =DOLAYLI("Örnek!L6")
bu sayede, o satırı silseniz bile , yeni adresi kullanır

Merhaba , dolaylı formülünü kullanabilirsiniz, =DOLAYLI("Örnek!L6")
bu sayede, o satırı silseniz bile , yeni adresi kullanır
Verileri hep Örnek!L6 hücresine göre alır. Öyle gerekli olsaydı Örnek!$L$6 da aynı işi görürdü.
satırlar L7, L8....... şeklinde gitmesi gerek

Konu Sahibi
3- Formül Sayfasında L6 hücresine alttaki formülü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
HTML:
Kod:
Öncelikle cevap için teşekkür ederim.

=EĞER(DOLAYLI("Örnek!L"&SATIR())= bu formülde veriyi okuyacağı L6 hücresi için bilgi göremedim L6 ya bakması gerektiğini nasıl anlayacak formül. Yanlış mı yorumluyorum bilmiyorum.

Zahmet olmazsa paylaştığım excel üzerinde düzenleyip gönderebilir misiniz?

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Buraya paylaşırken excel sekme adını örnek diye değiştirmiştim aslında kullandığım excel sekme ismi farklı, şimdi formülü kopyalayınca haliyele çalışmıyor. Kendi sekme adımı yazıyorum formüle yine çalışmıyor.

"= Satır()" formülünü deneyin içinde bulunduğu hücrenin satır numarasını verir. Her iki sayfada da veriler 6. satırdan başlıyor..

Konu Sahibi
"= Satır()" formülünü deneyin içinde bulunduğu hücrenin satır numarasını verir. Her iki sayfada da veriler 6. satırdan başlıyor..
Çok teşekküler, tam anlamıyla işimi gördü.

Ek bir soru daha sormak istiyorum. sekmenin adının değiştirilmesini engelleme imkanımız var mıdır?

Makro ile bir şeyler yapılabilir. Dosyayı farklı kaydet yapıp Makro içeren excel formatında (.xlsm uzantılı) kaydetmek lazım.
Örnek teki dah sekmesinin adını değiştirip deneyin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri