• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Düşeyara Formülünde Aranan Aynı Verinin Farklı Satırdaki Verilerini Satırlara Uygulama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlarım,

Dosyamın İCRA D. sayfasındaki verileri her personele kapak yapmak için KAPAK sayfasında kullanıyorum ancak aranan C1 hücresindeki personelin İCRA D. sayfasında birden fazla satırda bilgileri mevcut. Bu verileri sırayla çekebileceğim formülü yazabilir misiniz?

Çözüm
Merhabalar askan hocam,

dosyamın KAPAK sayfasının d2 hücresine YAKUP ALANBAY yazdığımda İCRA D sayfasında 2 adet kaydı olduğu halde sadece ilk satırdaki veriyi aktarmaktadır. İCRA D sayfası 95. satırdaki verileri yansıtmamaktadır. Formül konusunda yardımcı olabilir misiniz?

teşekkür eder saygılar sunarım.
Hocam formüle dikkat edin siz B2B100 aralığında D2 yi arattırıyorsunuz ama TOPLAMA kısmında A2:A94 sınırlaması vermişsiniz. O yüzden 94. satırdan sonrasını getirmez. Aşağıdaki şekilde düzeltin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Office sürümünüz 2019 sizde Filtre fonksiyonu olması gerek B9 hücresine uygulayın:

HTML:
Bash:

ilev sizde aktif değil sanırım

Sağa ve aşağı doğru sürükleyin:

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
askan Hocam affınıza sığınarak bir hata yapmışım.
bu formülü A9 hücresine uyguladığımda doğru sonuç vermektedir. Formülü B9 uyumlu şekilde düzeltebilir misiniz?

Konu Sahibi
ben işimi hallettim ama sonrasında işine yaracak biri olursa diye yazmıştım :)

Konu Sahibi
Merhabalar askan hocam,

dosyamın KAPAK sayfasının d2 hücresine YAKUP ALANBAY yazdığımda İCRA D sayfasında 2 adet kaydı olduğu halde sadece ilk satırdaki veriyi aktarmaktadır. İCRA D sayfası 95. satırdaki verileri yansıtmamaktadır. Formül konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar askan hocam,

Hocam formüle dikkat edin siz B2B100 aralığında D2 yi arattırıyorsunuz ama TOPLAMA kısmında A2:A94 sınırlaması vermişsiniz. O yüzden 94. satırdan sonrasını getirmez. Aşağıdaki şekilde düzeltin.
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri