• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Do While - Loop Döngüsü kurmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mahir

Yeni Üye
Aldığı beğeni
13
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba, satıcıların primlerini hesapladığım bir tablo var. Hedef Arayı kullanarak hesaplamayı yapabiliyorum. Ama her seferinde her satıcı için tek tek yapmak gibi bir zahmet oluyor. Bir arkadaşım Do While - Loop döngüsü ile tüm kişilerin tek hareketle yapılabileceğinden bahsetti. Böyle bir düzenleme olabilir mi?

1682676944774.png

Konu Sahibi
Formülü aşağıdaki yazarsanız, her seferinde değiştirmezsiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Alicimri ilgine teşekkür ederim. Ancak konu her satırda Hedef Arayı elle çalıştırmak. Arayışım şu alan C2:C5 alanında her satırın hesaplamasını Hedef Ara ile yapmasını sağlayacak bir döngü.

Konuyu anlamadım. Tabloda, satıcının satış tutarına göre prim hesaplıyorsunuz. Mavi sütunu siz doldurmuyormusunuz?
Satıcı A nın Prim Hedefi 2200, , eğer satışı 25001 ila 49999 arasında olsa idi hedefi tutturacaktı.
Satıcı B nin Prim Hedefi 2200, , eğer satışı 25001 ila 49999 arasında olsa idi hedefi tutturacaktı.

Konu Sahibi
Konuyu anlamadım. Tabloda, satıcının satış tutarına göre prim hesaplıyorsunuz. Mavi sütunu siz doldurmuyormusunuz?
Satıcı A nın Prim Hedefi 2200, , eğer satışı 25000 ila 49999 arasında olsa idi hedefi tutturacaktı.
Satıcı B nin Prim Hedefi 2200, , eğer satışı 25000 ila 49999 arasında olsa idi hedefi tutturacaktı.
teşekkürler. Hayır mavi sütun boş olacak. Sarı sütuna rakamlar yazıyoruz. sonra Mavi sütunu Hedef Ara ile hesaplatıyoruz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Peki Pirim hedefi 2200 ise 2500 ila 49999 aralığında hangi değeri bulmasını istiyorsunuz. çünkü hepsi aynı sonucu verecek

Konu Sahibi
C2 hücresine aşağıdaki formülü yazın ama ne yapmak istediğinizi, anlamış değilim.HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
tamamdır, şöyle yapalım o zaman. Formülü değiştirelim. =C2*0,1 olsun örneğin. Yalnız amacım belirlediğim prim hedefini hesaplamak değil. Hedef Ara/Goal Seek özelliğini kullanarak örnekteki 4 hücre için hesaplayacak döngüyü kurmak ama Do While-Loop ile.

1682688058418.png

Hedef arayı nasıl hesapladığınızı bilseydik ona göre kod yazabilirdik esasen.

Konu Sahibi
Rica ederiz.Tam olarak hangi hücrelere veriler gelecek onu anlamadım.
teşekkür ederim. Yeni resim ve dosya ekleyeyim. yapmak istediğim şöyle;
E sütununda: Belirlenen prim hedefleri yazılı
D sütununda: Prim hesaplama formülleri var
C sütununa hangi sayılar yazılırsa E sütunundaki hedef primler gerçekleşir.

1682850838827.png

C2 ye alttaki formülü yazıp alta çekin.
Hep 0,1 ise bende ters mantıkla10 ile çarptırdım ve doğru ile formülsüz yaparız.
=E2*10

Rica ederiz.Aslında ailesiz de olurdu sadece istediğiniz için ekledim.
Kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri