• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Combobox ile veriyi hücreye yazma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

matrakkisi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhabalar iyi akşamlar,
Öncelikle hem VBA hem de forumda yeniyim onun için şimdiden hatlarımı mazur görün ve kusura bakmayın.
Elimde isim listesi olan bir veri var. O verideki isimlerin aynı zamanda cinsiyetlerini belirleyen bir hücre kısmı daha var. Örnek olması için uydurduğum isimlerle aşağıda yazıyorum.
A B
1 Bay l Mahmut Can MAHMUTOĞLU
2 Bayan l Esin Su YILDIZLAR

Bunun gibi isimler devam ediyor. Buradan biz kullanıcı olarak VBA üzerinden başka isimler ekleyeceğiz el ile aşağı satırlara doğru Text Boxları kullanarak ve Combobox ile Bay ve Bayan olan 2 seçenek cinsiyetlerden birini seçip hücreye yazmasını isteyeceğiz. Bay veya Bayan'ı rowsource ile yaptım bir hücreden seçip ancak o şekilde çalıştıramadım nasıl yapabilirim böyle bir durumu şimdiden çok teşekkür ederim çok sağ olun. TextBox kısmından ve aşağı satırlara doğru ekleme kısmından bir sıkıntı yaşamadım ama burada problem yaşadım umarım yakın zamanda cevaplarsınız, tekrardan herhangi bir kusurum olursa affınıza sığınmaktayım, mazur görmenizi dilemekteyim, teşekkürler.

Konu Sahibi
Kusura bakmayın Macro ile problemler olduğundan atamamıştım, geciktim dediğinizi yapmaya ancak sonuç alamadım şimdi dosyayı iletiyorum daha iyi anlaşılmak için. Umarım en yakın zamanda yanıtlarsınız, çok teşekkür ederim tekrar kusura bakmayın. Combobox ile F ve M şeklinde cinsiyetleri seçip teker teker alt alta eklemek istiyorum. Combobox'ı userforma eklemedim Combobox eklenmesi + F ve M diye seçilip alta eklenmesini istemekteyim tekrar çok çok teşekkür ederim kusura bakmayın sağ olun.

Konu Sahibi
Merhaba.
Normalde örnek eklemeniz gerek cevap alabilmeniz için hızlıca.
Anladığım kadarıyla alttaki gibi örnek olabilir.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Şimdi tekrar gözden geçirdim çok çok teşekkür ederim başarılı şekilde hallettim sizin tekrar yorulmanıza gerek yok çok sağ olun emeğinize elinize sağlık tekrar sizi yorduysam kusura bakmayın hatalarım da olmuş forum kurallarınca onun için de af ola teşekkür ederim terkardan emeğiniz için.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri