• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox arama yapma (Arama Motoru)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Kusura bakmayın ama çok örnek buldum hiç biri istediğim gibi olmadı. hep bir uyumsuzluk sorunu yaşadım. bende yeni konu olarak açmak zorunda kaldım.
Aşağıda verdiğim örnek ise benim isteklerimi karşılamada bana en yakın gelen oldu ve bunda da bazı teknik sorunlar yaşıyorum.
Umarım yardımcı olabilecek birileri olur diye Tahmin ederek soruma geçmek istiyorum.

Arama Motoru için Genel konu aslında bu çalışma:

1. sorun: Herhangi bir arama yaptığımda J stunundaki başlık ÜNVAN olan yer silinip E harfi oluyor.
2. sorun: ComboBox1 ilk açılışta boş görünsün ve seçim yaptığımda tercih gelsin.
3. sorun: Ara deyince hata alıyorum.
4. sorun: Listbox da seçim yapınca GÜNCELLE tıkladığımda seçtiğim kişinin bilgilerini güncellemek üzere FrmKayıt formu açılsın.
5. sorun: ListBox da stun başlıkları görünmüyor.
6. sorun: ListBox da liste çizgilerle ayrıştırma görünümü olsun.

Bunlar tamamlanınca umarım sorun kalmamış olur. Kafayı yicem artık ARA komutu olan prjelerde hep bu noktada takılıyorum.
Son olarak istek fazla ama aslında tek konu içinde olduğu için destek istiyorum umarım hata yapmamışımdır kurallara göre.

Örneği inceleyiniz,
Kayıt ve güncelleme kodları eklenmedi, Listbox çift tıklandığında kayıt formu açılır, güncelle butonu aktif olur
Tüm combobox seçeneklerine göre arama yapıyor

Konu Sahibi
Emeğine bilgine sağlık zor kısmı bitmiş ufak tefek işlemler kalmış. Varmı onlarada yardım eli uzatabilecek bir yardım sever?
Eksikler :
1. sorun: Herhangi bir arama yaptığımda J stunundaki başlık ÜNVAN olan yer silinip C harfi oluyor.
2. sorun: ComboBox1 ilk açılışta boş görünsün ve tıkladığımda (seçim yaptığımda) tercihler gelsin.
6. sorun: ListBox da liste çizgilerle ayrıştırma görünümü olsun. Excel sayfa gibi yani.

Konu Sahibi
Emeğine bilgine sağlık zor kısmı bitmiş ufak tefek işlemler kalmış. Varmı onlarada yardım eli uzatabilecek bir yardım sever?
Eksikler :
1. sorun: Herhangi bir arama yaptığımda J stunundaki başlık ÜNVAN olan yer silinip C harfi oluyor.
2. sorun: ComboBox1 ilk açılışta boş görünsün ve tıkladığımda (seçim yaptığımda) tercihler gelsin.
6. sorun: ListBox da liste çizgilerle ayrıştırma görünümü olsun. Excel sayfa gibi yani.
1. Sorun : hallettim buna gerek kalmadı,
2. ve 6. sorunlar kaldı sadece

Konu Sahibi
Test ettim çok teşekkür ederim artık parçaları birleştirme zamanı. Emeğine yüreğine sağlık. Konu kilit

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri