• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çok sayıda hücre ve sayfada toplama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efkavasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 734
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

efkavasi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Geçen gün açtığım konu çözülmüştü. O konu özelinde aynı ve farklı sayfalardaki birden çok hücreyi en basit yolla nasıl toplama yapabilirim.
Sub Makro1()
For e = 1 To Sheets.Count
Sheets(e).Activate
If Application.CountIf(Cells, "verilen") > 0 Then
For i = 1 To Application.CountIf(Cells, "verilen")
Cells.Find(What:="verilen", After:=ActiveCell, SearchDirection:=xlNext).Activate
ActiveCell.Offset(0, 1).Value = 100
Next
End If
Next
End Sub

Yukarıdaki koda göre değer girilen hücrelerin toplamını başka bir sayfadaki hücreye toplam olarak yazdırmak istiyorum. Biraz denedim ama yapamadım. Şimdiden teşekkür ederim.

Konu Sahibi
En son sayfada
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
satırlarını
HTML:
Kod:
şeklinde değiştirin.
Not: sayfa adını ve hücre adresini kendinize göre değiştirin
cevap için teşekkürler ama sadece 1 kez toplama yapıyor. İlk yazmış olduğunuz koddaki "verilen" adındaki hücre sayısı kadar toplama yapmasını istiyorum. For i = 1 To Application.CountIf(Cells, "verilen") bu satır diyelim ki 150 tane verilen isiminde hücre buluyor o bulduğu hücrelerin yanındaki hücre toplamlarını bulmak istiyorum.

Denediniz mi?
Daha önce ki kodda değişiklik yapacaksınız Hem yazacak hem de yazdığı kadar toplam değişkenine 100 ilave edecek. sonucu da belirteceğiniz sayfaya yazacak.

Konu Sahibi
Kusura bakmayın HTML:
Kod:
satırını ikinci Next ten sonraya yapıştırın.
deniyorum hatta kodun son hali şu şekilde
[code
Sheets(e).Activate
Cells.Find(What:="verilen", After:=ActiveCell, SearchDirection:=xlNext).Activate
ActiveCell.Offset(0, 1).Value = 1
toplam = taplam + ActiveCell.Offset(0, 1).Value
Next
End If
Next
Sheets("SON").Range("B2").Value = toplam
/code]

Deneme için sayfaları sildim tek sayfaya indirdim ve o sayfada yaklaşık "verilen" isminde hücre sayısı 40 hücre değerleri de 1 yaptım. Son isimli sayfanın B2 hücresinde 40 yazması lazım ama sadece 1 yazıyor.

Konu Sahibi
Sheets(e).Activate
ActiveCell.Offset(0, 1).Value = 10
toplam = toplam + ActiveCell.Offset(0, 1).Value
Next
Sheets("SON").Range("B2").Value = toplam
End If
Next

toplam yerine taplam yazmışım birde son sayfaya yazan kodu ilk nextin arkasına yapıştırdım sanırım oldu. Çok teşekkürler

son sayfa da verlen kontrolü yapmıyor toplamları yazıyor örnek dosya ekte.

Çözüm
Doğru olan ikinci next ten sonra olması birinci next ten sonra olursa her sayfa da verilen buldukça tekrar tekrar son sayfaya toplam yazıyor

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri