makroeko
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 48
- Excel V
- Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar sizden ricam şu;
Öncelikle tablonun mantığını anlatayım.
Bu tablo montaja giden teknisyenlerin kayıtlarının tutulduğu bir tablo.
I sütununda 5 kalem ürün isimlerimiz var.
J sütununda bu ürünlere ait model isimleri var.
Bir üründe birden fazla model olabiliyor.
Bir modelde bir ya da daha fazla modül yani bölüm olabiliyor.
Montaja şoför ve 4 adete kadar teknisyen gidebilir.
Bazen bir bazen daha fazla teknisyen gidebilir.
Bir kişi bazen şoför olarak bazen de teknisyen-1 de, bazen teknisyen 2-3-4 de yer alabilir.
Her satır bir gün olduğu için bir kişi bir satırda sadece bir kez yer alabilir.
Amacım şu;
Formül Analiz sayfasında şunları yapmak istiyorum.
Pivot tabloyu iyi biliyorum ve birçok analiz yapabiliyorum. Ama şurada tıkandım. Eğer buna çözüm bulunursa formüle gerek kalmaz.
Pivot Analiz sayfasında göreceğiniz üzere;
Örneğin Dilimlemelerde şoför diliminde Kadir Alas a tıkladığımda Teknisyen-1 deki Kadir Alas pasif oluyor. Dolayısıyla diğer sütunlardaki ilgili kişinin analizini yapamıyorum. Buradaki amacım, ilgili kişiye tıkladığımda diğer sütunlarda da o kişiye ait veri varsa diğer dilimlerdeki o kişinin ismi pasif kalmasın, aktif olsun ki onlara da tıkladığımda tamamını analiz yapabileyim.
Eğer pivot tabloda böyle bir ayarsa süper olur. Böylece formüle gerek kalmaz. Eğer mümkün değilse formül konusunda yardımcı olmanızı rica ederim.
Yardımlarınız için şimdiden çok sağ olun.
Öncelikle tablonun mantığını anlatayım.
Bu tablo montaja giden teknisyenlerin kayıtlarının tutulduğu bir tablo.
I sütununda 5 kalem ürün isimlerimiz var.
J sütununda bu ürünlere ait model isimleri var.
Bir üründe birden fazla model olabiliyor.
Bir modelde bir ya da daha fazla modül yani bölüm olabiliyor.
Montaja şoför ve 4 adete kadar teknisyen gidebilir.
Bazen bir bazen daha fazla teknisyen gidebilir.
Bir kişi bazen şoför olarak bazen de teknisyen-1 de, bazen teknisyen 2-3-4 de yer alabilir.
Her satır bir gün olduğu için bir kişi bir satırda sadece bir kez yer alabilir.
Amacım şu;
Formül Analiz sayfasında şunları yapmak istiyorum.
- Teknisyenler ürün bazında kaç kez montaja gitmiştir. Yani çokeğersay formülü olabilir.
- Teknisyenler ürün bazında toplam kaç adet modül montajına gitmiştir. Yani ilgili ürüne ait modül adetlerini toplasın istiyorum.
Pivot tabloyu iyi biliyorum ve birçok analiz yapabiliyorum. Ama şurada tıkandım. Eğer buna çözüm bulunursa formüle gerek kalmaz.
Pivot Analiz sayfasında göreceğiniz üzere;
Örneğin Dilimlemelerde şoför diliminde Kadir Alas a tıkladığımda Teknisyen-1 deki Kadir Alas pasif oluyor. Dolayısıyla diğer sütunlardaki ilgili kişinin analizini yapamıyorum. Buradaki amacım, ilgili kişiye tıkladığımda diğer sütunlarda da o kişiye ait veri varsa diğer dilimlerdeki o kişinin ismi pasif kalmasın, aktif olsun ki onlara da tıkladığımda tamamını analiz yapabileyim.
Eğer pivot tabloda böyle bir ayarsa süper olur. Böylece formüle gerek kalmaz. Eğer mümkün değilse formül konusunda yardımcı olmanızı rica ederim.
Yardımlarınız için şimdiden çok sağ olun.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.