• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Butonlar Arası Şarta Bağlı Numaralandırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
userform1 de A,B ve C Butonlarıyla A,B,C laboratuvarlarına ait deneyleri listbox1 de dbclick ile seçiyorum.seçtiğim deneyler listbox2 de görüntüleniyor.Kaydet butonuyla ilgili yere gönderip çıktı alıyorum.Çıktı alanında A,B,C hücreleri karşısına numara vermek istiyorum.Ayrıca her çıktı aldığımda R69 hücresine bir numara vermek istiyorum
.Çıktı aldıktan sonra R69 hücresi silinince bu numaralandırma kaldığı yerden devam etmelidir.
A,B,C hücrelerine ise numara verirken kaydet dediğimde ilk kayıtsa hangi laboratuvardan deney seçilmişse o lab karşısına aynı numarayı verecek.
a ve b den deney seçilmişse kaydet dediğimde A ve B karşısına 1 gelecek C boş kalacak.
2.çıktıyı alırken ise A ve C den deney seçilmişse A ve C nin karşısına 2 gelecek B boş kalacak .
Yardmcı olursanız sevinirim arkadaşlar .

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba Sayın @Balta yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ben A,B,C laboratuvarlarından hangilerinden deney seçip kaydet demişsem ilgili Laboratuvara numara vermek istiyorum .Deney sayıları önemli değil benim için.A ve C lab deneyler seçmişsem kaydet dediğimde A ve C ye numara gelecek.C ise boş kalacak.Bu döngü devam edecek..A ve C den deney seçip kaydet dediğimde A ve C ye numara gelecek B boş kalacak.
örneğin;A ve B den deney seçtim kaydet =A:1,B:1,C: -.olacak. Bu işlemden sonra ki işlemler içinde aynı şekilde ;
Sadece C den deney seçip kaydet =A:-,B:-,C:2 olacak.
Üçüncü defa kaydet deyip çıktı aldığımda hangi lab deney seçmişsem ilgili yerlere 3 gelecek .Döngü bu şekilde devam edecek.

#2 nolu mesajdaki dosyayı güncelledim. Tekrar indirip deneyin.

Konu Sahibi
Sayın Balta userformu açıp kapatmadan üst üste kayıtlar yaptığımda istediğim gibi artarak numara veriyor.Ama userformu kapatıp tekrar kayıt eklediğimde tekrardan 1 den başlıyor.Ben son kayıt kaçta kaldıysa ordan devam etsin istiyorum.
Özetçe hangi laboratuvardan deney seçmişsem çıktı numarası oraya gelsin seçmediysem boş kalsın istiyroum .

#2 nolu mesajdaki dosyayı tekrar güncelledim.
Tekrar indirip deneyin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri