• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Birden fazla şarta bağlı toplam alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
144
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.
A sütunundaki mahkemelerde görevli olup, doğum izni-ücretsiz izin-görevden uzaklaştırma nedeniyle ayrılanların sayısını bulmak istiyorum.
A sütunundaki mahkeme adıyla Giriş Listesi K sütununda mahkeme adı aynı olanlardan T sütununda 1000, L sütununda ise D.İzni veya Ü.İzin yada Grv.Uzk yazanların sayısını M sütununa yazacak formüle ihtiyacım var.
Yani A12 deki İstanbul 8.İdari Dava Dairesi için Giriş Listesi K sütununda İstanbul 8.İdari Dava Dairesi T sütununda 1000 - L sütununda ise D.İzni veya Ü.İzin yada Grv.Uzk yazanlardan kaç tane olduğunu M12 ye yazacak bir formül
Sonucun M sütunundaki gibi olması gerekiyor. Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim.

Kriterlere uyan SADECE "A12" deki veri. M sütunundaki diğer 2 adet "1" nasıl oluyor ?

Konu Sahibi
Kriterlere uyan SADECE "A12" deki veri. M sütunundaki diğer 2 adet "1" nasıl oluyor ?
Haklısınız sayın Galapagos eksik olmuş. A14 deki olmuyor orayı yanlış yazmışım. Ancak A18 deki için giriş listesi K11 deki uyuyor
A12 ile A18 satırının 1 olması gerekiyor.

Konu Sahibi
M12 deki formülü Grv.Uzk olarak, M18 deki formülü ise Ü.izin olarak aldırdım arkadaşlar.
Formülü tek formülde D.İzni - Ü.İzin - Grv.Uzk olanlardan hangisi varsa onu sayacak şekilde güncelleyebilir miyiz?

Konu Sahibi
Teşekküre ederim Ali bey formül bu haliyle sonuç veriyor ancak L sütununa D.İzni - Ü.İzin - Grv.Uzk dışında süt izni vb. bilgilerde giriyorum ve onlarıda sayıyor. Sadece D.İzni - Ü.İzin - Grv.Uzk olanların sayısını almak istiyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri