• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü birden fazla hücreyi birleştirme ve yinelenen hücreleri teke düşürme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
143
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
F-O sütunlarında personelin aldığı eğitimleri var. Bu eğitimleri D sütununda tek hücreye düşürmek istiyorum. Ancak düşürürken mükerrer kayıtları da teke düşürmeliyim. Aralarına - ya da / gibi işaret koyarak.
Yinelenen kayıtlar satırda silindikten sonra da birleştirme yapılabilir.

Merhaba ,
Yanlış bilmiyorsam 2021 sürümünde METİNBİRLEŞTİR işlevi olmalı. Aşağıdaki formülü denersiniz.
D2 'ye yazıp aşağıya kopyalarsınız. Ayraç işaretini formül içindeki İLK parametrede değiştirebilirsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Sayın tukayf örnek dosyanız ektedir.
İyi çalışmalar diliyorum.

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba ,
Yanlış bilmiyorsam 2021 sürümünde METİNBİRLEŞTİR işlevi olmalı. Aşağıdaki formülü denersiniz.
D2 'ye yazıp aşağıya kopyalarsınız. Ayraç işaretini formül içindeki İLK parametrede değiştirebilirsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Sn. hocam evde 2021 var ama ofis 2019 da dediğiniz fonksiyonlar var mı emin değilim yarın bakarım. Ancak verdiğiniz çözüm birleştirmesine birleştiriyor ama mükerrerleri teke düşürmedi bende. 2021 de deniyorum.

Sn. hocam evde 2021 var ama ofis 2019 da dediğiniz fonksiyonlar var mı emin değilim yarın bakarım. Ancak verdiğiniz çözüm birleştirmesine birleştiriyor ama mükerrerleri teke düşürmedi bende. 2021 de deniyorum.
2019 da yok zaten. Normalde 2021 sürümünde BENZERSİZ ve METİNBİRLEŞTİR işlevleri var. Sizde de bu 2 işlev varsa sorunsuz olarak formül çalışır.

Konu Sahibi
Maalesef hocam. sanırım benim sürümde bir sorun var. denedim ama sonuç alamadım.

Maalesef hocam. sanırım benim sürümde bir sorun var. denedim ama sonuç alamadım.
Sizde problem yok ,sorun bende. :) hatalı paylaşım yaptım. Dönüş yapacağım size. Kusura bakmayın.

Yukarıdaki 2 numaralı mesajı güncelledim.
Benden kaynaklı hata nedeniyle gereksiz mesaj trafiği oldu. Kusura bakmayın.

1675107947560.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri