• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir çalışma kitabının sayfalarındaki günlük verileri başka bir çalışma kitabına listeye dökme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tmryldrm038

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba, ben hakkaride çalışan bir askeri personelim. Birliğimize bağlı 50 küsür tane reyonumuz var bu reyonların günlük olarak yaptığı satışları her gün bir sayfa olacak şekilde aylık olarak excele işliyorum. Bununla birlikte bu verileri her reyon ayrı olmak üzere ilgili reyonun defterine elle yazıyorum. Bu yüzden her reyonun içinde bulunulan ayı kapsayacak şekilde aylık olarak ilk yaptığım listeden çekecek bir yola ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim herkese iyi günler.

Çözüm
1. Reyon Hasılat-Sağ Tık-Altta Güvenlik ve Engellemeyi kaldır varsa Güvenliği kaldırı işaretleyin
2. Dosya-Seçenekler-Güven Merkezi-Güven Merkezi Ayarları-Makro Ayarları-Tüm makroları etkinleştir seçin
3. Reyon Hasılat.xlsm dosyası içerisinde Kay.Tak sayfasındaki butonu çalıştırın
Not: Defter Genel dosyasının ismi ya da dosya yolu değişirse sorun yaşarsınız, ay ay farklı klasör içine iki dosyayı kopyalayıp butonu çalıştırarak dosyaları tüm yıl için önceden oluşturabilirsiniz
Konu Sahibi
MERHABA ALİ HOCAM,

MESAJINIZI YENİ GÖRÜYORUM KUSURA BAKMAYIN, İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

EKTE GÖNDERDİĞİM "DEFTER GENEL" İSİMLİ ÇİZELGEDE HER İŞLETME İÇİN AYLIK HASILATLAR GÜN BAZINDA EL İLE İŞLENMEKTEDİR,

"REYON HASILAT" İSİMLİ ÇİZELGEYE BAHSE KONU İŞLETMELER, İŞLETME BAZINDA SAYFALANDIRILMIŞTIR.

DEFTER GENEL ÇİZELGESİNDEKİ HER HASILATI REYON HASILAT İSİMLİ ÇİZELGEYE ÖRNEK İLK İKİ SATIRDA İŞLEDİĞİM GİBİ HER İŞLETME İÇİN OTOMATİK OLARAK EKLENMESİNİ YAPMANIZI TALEP EDİYORUM.

ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İYİ GÜNLER

Veri transferi yöntemleri ile de yapılabilir.
Ben dosyalar arası bağlantılı çalışacak şekilde formule etmeye çalıştım
Bu şekilde kullanım işinizi görecekse;
Dosyaları aynı klasörde tutmanız ve yerlerini değiştirmemenizi öneririm.
  • Reyon Hasılat dosyanızda oluşturacağınız butona aşağıdaki kodu yapıştırın.
  • Butonu çalıştırdığınızda formulasyon işlemi tüm sayfalara uyarlanmış olacaktır
  • Aynı şekilde diğer aylar için kopya dosyalar oluşturup kodu uyarlayabilirsiniz...
Umarım işinizi görür...

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Alakanız için çok teşekkür ederim, çok sağolun lakin ben buton eklemeyi bilmiyordum, youtube dan bakarak bi buton ekledim yazdığınız kodu da yaptıştırdım ama "çalıştırılamıyor, makro bu çalışma kitabında olmayabilir veya tüm makrolar devre dışı bırakılmış olabilir" şeklinde hata alıyorum.

1. Reyon Hasılat-Sağ Tık-Altta Güvenlik ve Engellemeyi kaldır varsa Güvenliği kaldırı işaretleyin
2. Dosya-Seçenekler-Güven Merkezi-Güven Merkezi Ayarları-Makro Ayarları-Tüm makroları etkinleştir seçin
3. Reyon Hasılat.xlsm dosyası içerisinde Kay.Tak sayfasındaki butonu çalıştırın
Not: Defter Genel dosyasının ismi ya da dosya yolu değişirse sorun yaşarsınız, ay ay farklı klasör içine iki dosyayı kopyalayıp butonu çalıştırarak dosyaları tüm yıl için önceden oluşturabilirsiniz

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri