• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Belirli sayfaların değerlerle yapıştırılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

uz_ozan

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba,

Yeni yeni VBA'yı keşfetmeye heveslenmiş, sizlerin bilgileriyle kendini geliştirmeye çalışan toy bir dostunuz olarak yeniden yardımınıza ihtiyacım var :)
İsteğim şu;

Örnek ile yola çıkacak olursak, Ozan isimli bir sayfamın olduğunu farzedelim. Sayfa içerisinde 10.000'den fazla formül var ve ben bu formüllerden VBA yardımıyla kurtulmak istiyorum. Ozan sayfasındaki tüm hücreler, A1 hücresinin köşesindeki kısımdan, tüm sayfayı seçme kısmı üzerinden seçilecek, kopyalanacak ve daha sonra hiçbirşeyi değişmeden sadece formülden kurtarılıp aynı sayfa içerisine yapıştırılacak.

Aslında yukarıdaki olayı 4 farklı sayfa için yapmak istiyorum. Ama aşağıda belirteceğim benzeri durum yapılıyorsa, yukarıda anlattığım senaryoya pek gerek kalmayacak. Tam olarak VBA'nın nelere kadir olduğunu bilemediğim için, en kötü ihtimalle yukarıdaki durumu yapabilmek bana yeterli olabilir :)

Biliyorsunuz ki, VBA kullanmadan x bir sayfadaki tüm hücreleri seçip, daha sonra aşağıdaki diğer sayfalardan da (Sayfa2,sayfa3...) CTRL yardımıyla seçimler yapıp, sayfaya "değerlerle yapıştır" dersek, seçtiğimiz sayfalarla birlikte bu işlemi uyguluyor ve birden fazla sayfayı aynı anda değerleriyle yapıştırmış oluyorum. Aynı durumu VBA ile yapabiliyor muyuz?
Yani, Ozan sayfasındaki tüm hücreleri köşedeki araç sayesinde seçip, sonrasında alttan CTRL yardımıyla bir kaç tane daha sayfa seçimi yapıp, değerlerle yapıştır diyebiliyor muyuz? Eğer bunu yapabiliyorsak, tam da işimi görecek olan kod olmuş olacak :)

Umarım açıklayıcı bir metin olmuştur, yardım etmek için uğraşan, emek veren herkese çok teşekkür ederim, şimdiden emeğinize sağlık.

modül içine koyulacak
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
modül içine koyulacak

CSS:

Sub kopyala()
Dim rg As Range
Dim dizi As Variant
'Sayfa 3 teki tüm kayıtları A1 den başlayarak seç
Set rg = Sayfa3.Range("A1").CurrentRegion
'seçilen kayıtları array a aktar
dizi = rg
' Sayfa 3 e A1 den itibaren yağpıştır.
' resize seçimi genişlet----> ne kadar arrayın üst sınırı satırı ve belirtilen column sayısı kadar
'işlemi yap
Sayfa3.Range("A1").Resize(UBound(dizi), 8) = dizi
End Sub

Hocam sağ olasın. Belirttiğiniz kodu uyguladığımda şöyle bir sorunla karşılaştım.
Sayfada yer alan en üst tablodaki değerleri formülden kurtarıyor. Aşağısında yer alan tabloların formülleri duruyor.
Yani excelde manuel 1 defa ctrl + shift kullanarak aşağıyıa doğru seçim yapıp, yapıştırıyormuş gibi. Sayfada var olan tüm değerlere bunu uygulayabilmek için nasıl düzenleyebiliriz?

Sayfanın son dolu satırını bulup range ile aralık belirterek seçerseniz olur

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri