• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru baglantili DropDown menu ve surec adimlama

echo.kaya

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 EN
Konu Sahibi
Arkadaslar merhabalar, uzunca bir suredir aradim fakat bir sonuca ulasamayinca ornek basit bir dosya yapip sizden bir yorum ya da cozum talep ediyorum. yapmaya calistigim ve sikinti cikan konular

yapmak istenen, 5 adet veri dogrulama ile acilan dropdown menusunden secilen secime gore bir sonraki menunun seceneklerinin belirlenmesi ve son secimden sonra o kombinasyona ait surec adimlarinin cagirilmasi

drop down - veri dogrulama ile halledildi ama bir sonraki menu sekillenmedi
sonraki menuler, =filter ile sekillendi fakat bos olan dropdown menusu yuzunden filter de ise yaramadi

iste bu konuda takildim, dosyayi acarsaniz basit bir tablosunu goreceksiniz. simdiden tesekkur ederim yardim eden herkese

Ekli dosyalar

Merhaba.
Eki deneyin örnek olarak combolar ekledim ve ado kullanıldı.
Sonuç istediğiniz gibiyse devamını ekleyebilirsiniz.
Ad tanımlamada filtre ve benzersiz formüller kullanılmıyor galiba olsaydı kodsuz yapacaktım belki oluyordur ben yapamadım.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Merhaba.
Eki deneyin örnek olarak combolar ekledim ve ado kullanıldı.
Sonuç istediğiniz gibiyse devamını ekleyebilirsiniz.
Ad tanımlamada filtre ve benzersiz formüller kullanılmıyor galiba olsaydı kodsuz yapacaktım belki oluyordur ben yapamadım.
hocam elinize saglik zaman ayirdiginiz icin fakat sorun da tam olarak orada basliyor, mesela ilk secenek araba ikinci secenek ikinci el olunca diger dropdownlar pasif oluyor cunku adimlamalari getirmesi gerekir, ama sizin dosyada araba ikinci el seciminden sonra tekrar benzin ve diesel secenegi geliyor. kusura bakmayin ben isim olarak aklima birsey gelmediginden arabalar yeni modeller vs yazdim ama mantik olarak listemi anlatmaya calismistim. bu konuda varmidir bir oneriniz, yani 5 tane dropdown menu ve eger o adim bos ise pasif olup bir sonraki acilir en son secimden sonra adimlamalar gelir gibi

Rica ederim,zaman olunca bskarım.
Ben sırasıyla seçilrse diğeri ona göre listelrdin yapmıştım.
Sonra tekrar bakarım.

Bir deneyin gifte gösterdim olmadıysa başka arakadaşlar yardımcı olur üstad.
Daha ayarlamalar yapılabilir.
Birde kodda çalışmazlık yaparsa başka sayfayı açıp tekrar sayfayı açın sebebi değişken tanımladığım için.
Yada guncelle diye buton ekledim ona bir kez tıklayın dediğim gibi çalışmazsa bende sorun olmadı.

fffggh.gif

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Bir deneyin gifte gösterdim olmadıysa başka arakadaşlar yardımcı olur üstad.
Daha ayarlamalar yapılabilir.
Birde kodda çalışmazlık yaparsa başka sayfayı açıp tekrar sayfayı açın sebebi değişken tanımladığım için.
Yada guncelle diye buton ekledim ona bir kez tıklayın dediğim gibi çalışmazsa bende sorun olmadı.

Ekli dosyayı görüntüle 14581
hocam tekrar elinize saglik, ben bu doya uzerinde biraz ugrasayim eger bir konuda tekrar tavsiye gerekirse tekrar haberi guncellerim. tesekkur ederim tekrardan

Geri