• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Az Çok Seçmen

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

muhammethezer

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Değerli Hocalarım,

Ekli dosyada yapmak istediğim işlem için sizden yardım rica ediyorum.

-Seçim yapılan İle göre en çok seçmenin olduğu ilçenin adını ve seçmen sayısını ekrana getirmek.
-Seçim yapılan İle göre en az seçmenin olduğu ilçenin adını ve seçmen sayısını ekrana getirmek.
-İlçedeki en çok oy sayısı,
-İlçedeki en az oy sayısı,

Teşekkür ederim.

Çözüm
merhabalar
istenilen veriler elde edilebilir gibi duruyor ancak okar veriyi A2:G4 nasıl sığdırılacak tam kafamda oturtamadım
B2 Hücresine yazılacak İlin ilçelerinde
  • İlçenin kendi sınırları içerisinde bulunan sandıklarda en çok oy alınan sandıklar ve oy oranları
  • İlçenin kendi sınırları içerisinde bulunan sandıklarda en az oy alınan sandıklar ve oy oranları
  • Bu sandıklarda bulunan seçmen sayısı
bu kısım için bir calışma yapmaya çalıştım ama dediğim gibi diğer verileri nereye yazacaz bilemedim basit bir örnekleme yapabilirseniz

-Seçim yapılan İle göre en çok seçmenin olduğu ilçenin adını ve seçmen sayısını ekrana getirmek.
-Seçim yapılan İle göre en az seçmenin olduğu ilçenin adını ve seçmen sayısını ekrana getirmek.

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.
deneyin

Konu Sahibi

Anladığım kadarıyla ben soruyu yanlış sormuşum. Yapmak istediğim işlemi kısaca özetlersem;

• B2 Hücresine yazılacak İlin ilçelerinde
    • İlçenin kendi sınırları içerisinde bulunan sandıklarda en çok oy alınan sandıklar ve oy oranları
    • İlçenin kendi sınırları içerisinde bulunan sandıklarda en az oy alınan sandıklar ve oy oranları
İkinci olarak;
  • Seçilen şehire ait ilçelerin
    • Diğer ilçe sınırları içerisinde bulunan sandıklarda en çok oy alınan sandıklar ve oy oranları
    • Diğer ilçe sınırları içerisinde bulunan sandıklarda en az oy alınan sandıklar ve oy oranları
Tüm bu işlemer Sayfa1 üzerinde A2:G4 hücre aralığında olması.

Değerli vakitlerinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

merhabalar
istenilen veriler elde edilebilir gibi duruyor ancak okar veriyi A2:G4 nasıl sığdırılacak tam kafamda oturtamadım
B2 Hücresine yazılacak İlin ilçelerinde
bu kısım için bir calışma yapmaya çalıştım ama dediğim gibi diğer verileri nereye yazacaz bilemedim basit bir örnekleme yapabilirseniz

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri