• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Aynı Değerlere Izin Vermeme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

incsoft

Yeni Üye
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar C sütünuna bu şekilde sayılar girilmekte ancak bir sayıdan sadece 1 adet olması istenmektedir. Aynı değeri ikinci kez girilmesi durumunda uyarı verilerek izin verilmemesini ya da bu şekilde bildirim için renk değişimi yapılmasını istiyorum bunu en uygun ne şekilde yapabilirim? Bu sürekli kullanılacağı ve tablo sabit olduğu için yinelenenleri kaldır vb.. yöntemlerle olmamaktadır.

Merhaba incsoft
Ekteki dosyayı dener misiniz.
C sütunu için uygulandı benzer değer girince uyarı vermektedir.

İyi forumlar.

Konu Sahibi
Veri doğrulama kullanılmıştır.

İyi forumlar.

Dosyaya adapte ediyim dedim olmadı hocam asıl dosyam buydu. Yeşil olanların hepsi kontrol edilecek.Kusura bakmayın

#2 nolu mesajdaki dosyayı güncelledim.
Tekrar indiriniz.

İyi Forumlar.

Konu Sahibi
#2 nolu mesajdaki dosyayı güncelledim.
Tekrar indiriniz.

İyi Forumlar.

Bunu hangi mantık ile yaptınız hocam? Module filan göremedim. Az önceki bana kalsa daha iyiydi neden diye soracak olursanız girilenin hangi hücrede olduğunu yazıyordu. Buda çalışıyor ama kendinizi yormayın. Tşk.

Bunu hangi mantık ile yaptınız hocam? Module filan göremedim. Az önceki bana kalsa daha iyiydi neden diye soracak olursanız girilenin hangi hücrede olduğunu yazıyordu. Buda çalışıyor ama kendinizi yormayın. Tşk.
incsoft Veri doğrulama ile yapıldı.

İyi Forumlar...

Merhabalar,
Alternatif deneyiniz.

Konu Sahibi
Merhabalar,
Alternatif deneyiniz.
Çok güzel olmuş ancak sayfanın altında 61 den 82 ye kadar olan kısımlar eklenmemişti ekledim ancak 72-82 aralığı HATA diyor nedense hocam.

Merhabalar,
Sorununuz birleştirilmiş hüre kullanımından kaynaklanıyor, sorunuzun en başında
Bu sürekli kullanılacağı ve tablo sabit olduğu için yinelenenleri kaldır vb.. yöntemlerle olmamaktadır.
ibaresi ile sabit bir tablo kullanımından söz ettiniz, tablo yapınızın durumuna göre o kodlar yazıldı fakat siz tabloyu bölmüş ve aralara da birleştirilmiş hücreler eklemişsiniz.
Tablonuzun nihai durumunu oluşturup soruyu tekrar sorunuz.

Konu Sahibi
Merhabalar,
Sorununuz birleştirilmiş hüre kullanımından kaynaklanıyor, sorunuzun en başında

ibaresi ile sabit bir tablo kullanımından söz ettiniz, tablo yapınızın durumuna göre o kodlar yazıldı fakat siz tabloyu bölmüş ve aralara da birleştirilmiş hücreler eklemişsiniz.
Tablonuzun nihai durumunu oluşturup soruyu tekrar sorunuz.

tablonun orjinali bu hocam. Mecburen birleştirilmiş hücreler olması gerekiyor

Bu şekliyle dener misiniz?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri