• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Alt Klasörlerde oluşan sayfaya veri kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BERKBABA44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
73
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Es Selamün Aleyküm;
YAPILMIŞ OLAN
Eklenmiş dosyanın içinde PERSONEL sayfası içinde Form Butonu ile
  • Görev yeri adı ile klasör açılıyor
  • Açılan Görev Yeri Adı Klasörünün içine personel T.C. + Adı Soyadı ile kaydediliyor.
  • Personel Ekle userformunda da açılan klasör ve klasöre ekli personel görünüyor. Mükerrer kayıt yapma imkanı da vermiyor.
Bu işlemleri FERAZ usta yaptı. Bu vesile ile huzurunuzda kendisine bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim. Sağ olsun, Var Olsun.
YAPILACAK OLAN
Kimlik Userformu için
  • Oluşan Klasör ve klasör içinde ki personeller PERSONEL EKLE userformunda ki gibi kimlik userformunda da görünmesi
  • Listboxta seçilen personele ait kimlik bilgilerinin personel sayfasında ilgili yerlere
Kaydı
Güncellenmesi
Silinmesi
işlemlerinin yapılması için yardımlarınıza ihtiyacım var. Emek veren, ilgilenen tüm ustalara şimdiden teşekkür ederim.
Saygı ve hürmetlerimle

Aleyküm Selam.
Sanırım bu dosyayı bitirmek bana nasip olacak.

Ekleme olayını yaptım.
Kimlik No,Ad Soyad ve Görev Yeri girilmeli klasör ve o klasör içindeki excel bulunabilmesi için.
Bulunamazsa zaten aktarma başarısız diye mesaj verir.
Daha düzenlenebilir.
Bir deneyiniz.

Birde kmlik formuna tüm okulları aldırmışsınız.Sadece kladördeki okulların adı getirilebilinrdi.
Pc yi kapattım ve unuttum listboxlar varmıydı.
Yani okul yeri seçilince bir listboxa kimlik diğerinede ad soyad getirilmesi daha mantıklı olur sanki ekleme yapılırken.
Bu sayede görev yerinde kim hangi kimlik var bilinirdi.

Konu Sahibi
Refaz ustam gözümden bir operasyon geçirdim. Bu sebeple forumdan birkaç gün uzak kaldım özür dilerim.
Ustam Kimlik formunda OKUL listboxuna Kayıtlı okul adı ve Personel kısmına da okul klasörüne kaydedilmiş personel eklenmesi halinde;
seçilen kişiye ait diğer bilgileri ekleyebilir miyim?
Bu arada sizin için hangisi daha mantıklı ise o yoldan gidebiliriz hiçbir sıkıntı olmaz.
Emeğinize, ellerinize sağlık. Teşekkür ederim.

Geçmiş olsun abey.

ilk önce personel ekle formundan kayıt ekleyin ve kapatın.
Kimlik formunu açın Görev Yeri comboya altındaki listboxtaki okul adları gelir sadece.
listbox1 e tıklayıncada 2 ye ilgili kayıt gelir.
Yanlış anlamış olabilirim yinede adım adım anlatırsanız tam olur.
Birde kimlikte kapalıya eklerken heralde mantık hatası yaptım gibi.
Daha doğrusu eksiklikler var sanki

Konu Sahibi
Refaz Ustam Mükemmel Olmuş. Eline emeğine sağlık. Herhalde son aşama kaldı.
Kimlik Userformunda listboxtan personeli seçip kaydettikten sonra
kişi sayfasında ki bilgiyi textbox ve comboboxlara getirmek ve akabinde güncelleme ve silme yapmak

Rica ederim ve biraz değişiklik oldu.
Kayıt eklerken 3 adet örnek girdim.Siz bakarak diğerlerin girin.

Kimlik formunda Okul listboxa tıklayınca Görev yerine otomatik gelir comboboxa.
Kimlik formunda Personel listboxa tıklayınca Tc kimlik ve ad soyada otmatik yazar(personel listboxta seçilen Tc kimik ve Ad soyadı ayırarak)
Kimlik formunda Personel listboxa çift tıklayınca bilgiler gelir.
Kimlik formunda kayıt eklemeye tıklayınca eğer kekdedilecek excele daha önce veri girildiyse bir daha kaydetmez.
Yani kapalı excellerde sadece tek kayıt olmak zorunda.
Fazla kayıt eklenecekse işler karışır o zaman veriler getirmede çünkü neyi nasıl aranacak belli olmaz.
ilk önce personel formunda kayıt ekleyin sonra kimlikte işlen yapın.

123.gif

Konu Sahibi
Refaz Ustam
Teşekkür ederim. Elinize sağlık.
Kayıt sayısı 1000 civarında olacak. Kimlik formunda A İlkokulunda 12345678912a isimli personelin
Görev yeri
Şu anki Durumu
Kariyer Durum Tipi
değişme durumunda güncelleme işlemi kendi sayfasında manuel mi? Form üzerinden mi yapılacak?
Eğer Form üzerinde ise bekleyeyim.
Yok manuel ise ben en son "8. mesajınızda ki" dosyaya personelleri eklemeye başlayayım.

Konu Sahibi
Refaz Ustam
Siz tamam kullanabilirsiniz diyene kadar gerçek verilerle 1000 kişiye yakın personel ekleyeceğim.

Kısaca örnek A ilkokulu klasöründeki ilk resimdeki excelin içine ikinci resimdeki eklenmeyecekmi sadece.
Değilse zaten mantıksızlık oluyor bence.Çünkü Tc kimlik ve Ad soyad birleşimini excel olarak kaydediyoruz.

1.png

2.png

Konu Sahibi
Şimdi ustam
"excelin içine ikinci resimdeki eklenmeyecekmi" eklenmesinin ardından;
PERSONEL_EKLE userformu ile SABLON sayfasını A klasörünün içine T.C. + Ad soyad olarak eklenmesini Allah' ın izni ile sizin tarafınızdan sağlandı.
kimlik formu ile de eklenen kişi sayfasına verileri kaydettikten sonra;
  • Görevi kısmında (Öğretmen iken Okul müdürü ya da okul müdür yardımcısı olma durumu)
  • Görev Yeri kısmında (Atama ve Yer değiştirme ile görev yerinin değişme durumu)
  • Şu Anki Durumu kısmında (özellikle bayan personellerin (doğum öncesi ve sonrası) erkek personellerin sağlık ve askerlik izni)
  • Görevlendirme Bilgileri kısmında (her yıl muhakkak görevlendirme yapılması)
  • Mezuniyet Bilgileri kısmında (Yüksek Lisans, Doktora )
  • Terfi Bilgileri kısmında (Her yıl mutlaka ama mutlaka terfi değişecek)
  • Aylıksız İzin kısmında (aylıksız izinlere ayrılma durumunda)
illaki güncelleme ile kişinin sayfasına ilgili bilgilerin eklenme zaruriyeti doğacak.

Şimdi ustam
"excelin içine ikinci resimdeki eklenmeyecekmi" eklenmesinin ardından;
PERSONEL_EKLE userformu ile SABLON sayfasını A klasörünün içine T.C. + Ad soyad olarak eklenmesini Allah' ın izni ile sizin tarafınızdan sağlandı.
kimlik formu ile de eklenen kişi sayfasına verileri kaydettikten sonra;
  • Görevi kısmında (Öğretmen iken Okul müdürü ya da okul müdür yardımcısı olma durumu)
  • Görev Yeri kısmında (Atama ve Yer değiştirme ile görev yerinin değişme durumu)
  • Şu Anki Durumu kısmında (özellikle bayan personellerin (doğum öncesi ve sonrası) erkek personellerin sağlık ve askerlik izni)
  • Görevlendirme Bilgileri kısmında (her yıl muhakkak görevlendirme yapılması)
  • Mezuniyet Bilgileri kısmında (Yüksek Lisans, Doktora )
  • Terfi Bilgileri kısmında (Her yıl mutlaka ama mutlaka terfi değişecek)
  • Aylıksız İzin kısmında (aylıksız izinlere ayrılma durumunda)
illaki güncelleme ile kişinin sayfasına ilgili bilgilerin eklenme zaruriyeti doğacak.
Yani B4,5,6 gibi satırlara veri girilebilinir ama Tc kimlik ve Ad soyad aynı olmak zorunda değil mi?

Yani B4,5,6 gibi satırlara veri girilebilinir
Hocam anlamadığım tek nokta yukardaki kısım ama bir türlü tam anlayamadım eklenecek mi eklenmeyecek mi?
Kapalıya biraz veri girip ekleyin ve dosyayı foruma ekleyin en iyisi yada resim olarak atın.
Kısaca resimdeki gibi çoklu ekleme olacak mı?

9.png

Konu Sahibi
Feraz Ustam
Resimde ki gibi çoklu veri eklenecek. Ancak Başka T.C. ve ad soyad eklenmeyecek. O sayfa sadece 12345678912a kişisine ait sayfa.
Bir tek 12345678912a kişisine ait bilgiler eklenecek.
Aslında yapmışsınız. Dosyayı paylaşabilmeniz durumunda tekrar dönüş yaparak ustama sonucu bildiririm.

Feraz Ustam
Resimde ki gibi çoklu veri eklenecek. Ancak Başka T.C. ve ad soyad eklenmeyecek. O sayfa sadece 12345678912a kişisine ait sayfa.
Bir tek 12345678912a kişisine ait bilgiler eklenecek.
Aslında yapmışsınız. Dosyayı paylaşabilmeniz durumunda tekrar dönüş yaparak ustama sonucu bildiririm.
Tamam abey ben kodların son halini ayarlayıp eklerim.
Sıra No gibi alan olmadığı için güncellemede yada verileri getirirken nnasıl getireceğiz birde o sorun olmazsa yazarım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri