• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ado ile Listboxa çekilen Kayıtları A-Z sıralamak.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

OğuzTürkyılmaz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
31
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Herkese sağlıklı günler dilerim.
Uygulamada Ado ile Listboxa kayıtları çekiyorum. Listboxta arama yaptığımda gelen kayıtların A-Z ye sıralı gelmesi için SQL sorgu cümlesine nasıl bir kriter eklemeliyim. Yardımlarınız için Teşekkür ederim.

Sorguya order by [isimalanı] gibi bir kod eklediniz mi?

Private Sub TextBox_Kriter_Change() bu kod içinde ado olmadığı için sıralamıyor abey :)

Sub PersonelVerileriniGetir()

rs.Open "select * from [Personel$] order by ([adi])", con, 1, 3

Bu şekilde yapıp dener misiniz.
1669843945721.png

Combobox olduğu için select case ekledim gerisini devam edebilirsiniz.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Refaz hocam bilgisaya olmadığından inceleyemiyorum ama kodunuzdan anladigim kadarıyla case e gerek yok gibi
Dogrudan comboya atıf yeterli sanki
HTML:
CSS:
"

Refaz hocam bilgisaya olmadığından inceleyemiyorum ama kodunuzdan anladigim kadarıyla case e gerek yok gibi
Dogrudan comboya atıf yeterli sanki
HTML:
CSS:
"
Haklısınız abey :)
Aslında select case aklıma şundan gelmişti.Sütun başlığında kodu yazıyordu ilk başta sayısal olduğunu düşünüp tek tırnak eklenmeyecek diye düşünmüştüm.

Konu Sahibi
Sub PersonelVerileriniGetir()

rs.Open "select * from [Personel$] order by ([adi])", con, 1, 3

Bu şekilde yapıp dener misiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 13678
Merhaba 4 no'lu mesajda sıralattığımı söylemiştim sizin de yaptığınız gibi, çalışan kodu yüklemişim yanlışlıkla. Textboxın change olayı gerçekleştiğinde çıkan sonuçlarda sıralama yapmıyordu. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri