• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ado İle Kapalı Dosyadan Tarih Aralığına Göre Toplam Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

asi_kral

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 2007 EN
Konu Sahibi
Selamun Aleyküm Arkadaşlar
Araştırdım ama tam istediğim çözümü bulamadım ( yada yorumlayamadım ).
Kapalı olan dosyam hiç açılmadan belli bir vade aralığındaki toplam rakamları elde etmek istiyorum.
İstediğim haftalık ve aylık olarak belli bir hücreden tarihi alarak vadesi dolan rakamları elde etmek.
Kapalı dosyada bulunan vade sütunundaki tarihlere göre verilen sütununda bulunan rakamları toplayarak belli bir hücreye yazmak.
Kapalı olan dosya açık olan dosyanın alt klasöründedir ve birden fazla dosya vardır.
İlginize teşekkür ederim.
Örnek dosyalar ektedir.

Çözüm
kodu aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
Not: hata denetimi eklenmedi, yani tarih alanları boş mu değil mi kontrol edilmez. o kontrolleri sizin eklemeniz gerekiyor
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Kapalı dosyanızda sayfadaki rakam ve tarihleri kullanarak bunu bize örnekler misiniz ?

Konu Sahibi
Merhaba
Açık.xlsm dosyasında yazmaya çalışmıştım. Sanırım anlatamadım her zaman ki gibi.
Açık.xlsm olan dosyanın B1 hücresindeki tarihe kadar kapalı dosyada vade sütunundaki tarihlere bakarak verilen sütundaki rakamları toplayacak.
Aynı işlemi C1 hücresine bakarak da yapacak.
Yani kısaca 07.02.2025 tarihine kadar dolan 50 28.02.2025 tarihine kadar dolan ise 110. ben bu rakamlara ulaşmak istiyorum.
Eğer ki 01.03.2025 yazıyor olsa idi 180 31.03.2025 yazsa idi 260 yazacaktı.
Kapalı dosyayı güncelliyorum şubat'ı sarı mart'ı ise turuncu ile renklendirdim.

07.02.2025 Bu tarih tabloda yok
28.02.2025 Bu tarih tabloda F sütununda
01.03.2025 Bu tarih tabloda F sütununda
31.03.2025 Bu tarih tabloda yok

50 Bu rakam tabloda D sütununda
110 Bu rakam tabloda E sütununda
180 Bu rakam tabloda E sütununda
260 Bu rakam tabloda E sütununda

Sütun adı ve hücre adresi belirterek tekrar anlatınız. Bir şey anladıysam arab olayım.

Konu Sahibi
Merhaba
Kapalı dosya bir cari dosyası. F sütunu vadeleri gösteren sütun.
Benim istediğim ise Açık B1 hücresinde yazan tarih ve öncesinde ne kadar dolan tutar var onu bulmak.
Aynı işlemi C1 için de yapacağım.
Sanırım şimdi anlatabildim.

aşağıdaki kodu dener misin?HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Teşekkür ederim.
Kodu açıklama şansınız var mı?
Daha sonra sormadan bende yazabilsem.
Mesela Birinci soru olarak.
İki tarih arası olsa idi nasıl olacaktı.

Konu Sahibi
Merhaba
Kapalı dosyada F Sütunun da herhangi bir veriyi kapalı ya çevirinde HTML:
Kod:
bu satır hata vermekte.

Konu Sahibi
Merhaba

Orjinal dosyamda denediğimde de böyle bir hata ile karşılaşıyorum.

Teşekkür ederim.

1738329214995.png

kodu aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
Not: hata denetimi eklenmedi, yani tarih alanları boş mu değil mi kontrol edilmez. o kontrolleri sizin eklemeniz gerekiyor
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ederim. Şu an için ana dosyam da çalıştırmayı başardım.
Yalnız bir sorun farkettim. Aynı kodun içerisine yazınca aşağıdaki gibi bir uyarı verdi. Bende aynı makro kodunda çalıştırmadan ek bir makro ile ( makro1 - makro2 gibi ) çalıştırmayı başardım. Sorunun neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Tekte çalışıyor ( Do While - Loop ) döngüsünde 2. dosyaya geçişte hata veriyor.
object variable or with block variable not set

Demek istediğinizi şeyi anlamadım, kodunuzu eklerseniz nedenini bulmaya çalışırım
Teşekkür ederim. Şu an için ana dosyam da çalıştırmayı başardım.
Yalnız bir sorun farkettim. Aynı kodun içerisine yazınca aşağıdaki gibi bir uyarı verdi. Bende aynı makro kodunda çalıştırmadan ek bir makro ile ( makro1 - makro2 gibi ) çalıştırmayı başardım. Sorunun neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Tekte çalışıyor ( Do While - Loop ) döngüsünde 2. dosyaya geçişte hata veriyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri