• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Açıklama bilgisi yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AYERKA

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba
Ekte ki dosyada "GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ" Sayfasında veri girildiğinde "TOPLAM ÜRETİLEN" Sayfasında ki B Sütununda ki veri değişikliği olan hücre de açıklama bilgisi olarak tarih ve saat bilgisi yazdırılması gerekiyor. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Çözüm
GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ Sayfasında C sütunundaki hücrelerde değişiklik yapılınca, TOPLAM ÜRETİLENLER sayfasında B sütununda açıklama ekliyor, varsa değiştiriyor.
Sn AYERKA örneğin 1. parçanın miktarı 1, daha sonra 1 tane daha üretilirse, "GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ" Sayfasında alta mı ekleniyor, yoksa 3. Satırdaki miktarı 2 mi yapıyorsunuz.

"GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ" sayfasında, C sütunundaki (MİKTAR) herhangi bir hücreye bir değer girdiğinizde,Hemen yanındaki B sütunundaki (Tarih) hücreye o anki Tarih ve Saat bilgisi (örneğin: 14.10.2025 09:37:15) otomatik olarak yazılacaktır

Bu kod, veri girişi yapıldıktan sonra tarih ve saati sabitleyecektir. Yani, daha sonra hücreyi tekrar düzenleseniz bile, tarih ve saat en son veri girildiği anı gösterecektir.

Deneyiniz

Konu Sahibi
Hayır Ali bey 1. parçada "GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ" sayfasında örneğin ilk veri olarak 10 girildi. "TOPLAM ÜRETİLENLER" Sayfasında 1. parça 10 olacak ve verinin değiştiği tarih yazacak. Yine 1. parçada "GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ" sayfasında bu sefer 10 yerine 20 olarak değiştiğinde "TOPLAM ÜRETİLENLER" Sayfasında 1. parça otomatik olarak 20 olacak ve değiştiği tarih yazılması gerekiyor. "GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ" sayfasındaki veriler büyük bir dosyadan çekiliyor. Verilerin hangi tarihte güncellendiğini anlaya bilmek için böyle bir bilgiye ihtiyacım olacak

Konu Sahibi
"GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ" sayfasında, C sütunundaki (MİKTAR) herhangi bir hücreye bir değer girdiğinizde,Hemen yanındaki B sütunundaki (Tarih) hücreye o anki Tarih ve Saat bilgisi (örneğin: 14.10.2025 09:37:15) otomatik olarak yazılacaktır

Bu kod, veri girişi yapıldıktan sonra tarih ve saati sabitleyecektir. Yani, daha sonra hücreyi tekrar düzenleseniz bile, tarih ve saat en son veri girildiği anı gösterecektir.

Deneyiniz
Sayın arzuhalci tarih bilgisi "TOPLAM ÜRETİLENLER" sayfasında değişiklik olan hücre de "açıklama ekle" bilgisi gibi olması gerekiyordu. Hücrenin üzerine geldiğimde tarih bilgisi görülecek şekilde

GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ Sayfasında C sütunundaki hücrelerde değişiklik yapılınca, TOPLAM ÜRETİLENLER sayfasında B sütununda açıklama ekliyor, varsa değiştiriyor.

Çözüm
Eğer GÜNLÜK ÜRETİM VERİLERİ Sayfasına veriler topluca yapıştırıyorsanız.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri