• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 3 sütundan veri çekme sonucu renklendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

WGenzo

Yeni Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
arkadaşlar aşağıdaki tabloyu fonksiyon ( ve toplu kontrol için makro olarak) yapabilir miyiz. İstediğim şu sayfa1 kitap adı -yayın evi-yılı sütunlarına girdiğim veriyi sayfa3'te renklendirdiğim sütunlarla karşılaştıracak varsa ilgili sütuna ya da bir buton vasıtasıyla toplu kontrolden sonra bana bir uyarı verecek (hücrelerin renklendirilmesi vs ) yapabilmemiz mümkün mü (makro ise bir buton ataması yapılırsa daha iyi ) sayfa2 ve sayfa3 sürekli güncelleniyor. kopyala yapıştır yapılarak

makro kısmına açmıştım kimse yazmadı fonksiyon olarak oluyorsa da olur diye buraya da açtım

Çözüm
Merhaba;
Hangi eki kullanacağınızı belirtmemişsiniz.
Bu nedenle WGenzo-Kargo-1 ekinde düzenleme yaptım. (Bu daha kullanışlı)
Deneyin.

Not: Sayfa3 de değişiklik varsa BUTONA BASIN butonu Sayfa3 de Q sütununu düzenleniyor.
Dolayısıyla Sayfa3 güncellendiği/değiştirildiği zaman Sayfa3 de değişiklik varsa BUTONA BASIN butonuna basmanız ve işlemin bitmesini beklemeniz gerekiyor.
İyi çalışmalar.
Merhaba;
Tam anlamamış olabilirim. Bu nedenle makro ile oluşturulmuş iki ayrı ek var.
Her ikisini de deneyin.
İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
öncelikle teşekkür ederim. uyarı renklendirmesini kırmızı ve her ikisinin yayın tarihi kısmını sadece "yıl" hanesini alacak şekilde yapabilir misiniz ? çünkü sadece yıl hanesini giriyoruz.ve bunlarda sayfa3 güncellediğim zaman bir bozulma olur mu birisinde değişiklik varsa diye yapmış sınız çünkü

Merhaba;
Hangi eki kullanacağınızı belirtmemişsiniz.
Bu nedenle WGenzo-Kargo-1 ekinde düzenleme yaptım. (Bu daha kullanışlı)
Deneyin.

Not: Sayfa3 de değişiklik varsa BUTONA BASIN butonu Sayfa3 de Q sütununu düzenleniyor.
Dolayısıyla Sayfa3 güncellendiği/değiştirildiği zaman Sayfa3 de değişiklik varsa BUTONA BASIN butonuna basmanız ve işlemin bitmesini beklemeniz gerekiyor.
İyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim bu işimi görecektir.Ek belirtmememin sebebi diğerinin sayfa3 deki değişikliği otomatik güncelleştirdiğini düşünmemden.eline emeğine sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri