• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü 2 farklı hücreyi dikkate alarak sıra numarası veren formülün güncellenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
135
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.
Sayın 52779 tarafından aşağıdaki linkteki konu için yazılan Y ve Z sütunundaki formüller sayfa1 de çalıştı sıkıntı yok. Sayın 52779 kusura bakmasın ben asıl dosyamdaki bilgilerin içinde başlık detayı olduğunu atlamışım ve örnek dosyamda da sıkıntısız çalıştığı için de çözüldü olarak işaretlediğim için konu kapandığından yeni konu açmak zorunda kaldım. Size zahmet Y ve Z deki formülü ekli dosyada detaylı olarak açıkladığım şekilde aralarda başlık olduğunda da verecek şekilde güncelleyebilir misiniz?

Çözüm
Selamlar,
Resimdeki gibi bir çözüm olabilir.
Not : Sadece başlıklar değil, aralarda BOŞ satırlar da var...
(Yardımcı kolon ve RANK işlevi ile sıralamayı da alternatif olarak vermek istedim.... Ayrıca, Sicil No ve Fiili Ayrılma Tarihi bazında mükerrer kayıtlar VAR. O nedenle 2. formül uygulanmalıdır... Bir de SARI dolgu ile belirttiğim hücrelerde MANUEL sıralamanızda bir Hata var.)
R331.png
Selamlar,
Resimdeki gibi bir çözüm olabilir.
Not : Sadece başlıklar değil, aralarda BOŞ satırlar da var...
(Yardımcı kolon ve RANK işlevi ile sıralamayı da alternatif olarak vermek istedim.... Ayrıca, Sicil No ve Fiili Ayrılma Tarihi bazında mükerrer kayıtlar VAR. O nedenle 2. formül uygulanmalıdır... Bir de SARI dolgu ile belirttiğim hücrelerde MANUEL sıralamanızda bir Hata var.)
R331.png

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ederim sayın 52779 elinize sağlık. Her zamanki gibi birden fazla seçenek sunmuşsunuz

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri